اطلاعات تماس

تهران - خیابان آفریقا - کوچه کمان - پلاک 10

24/7 در دسترس هستیم

محققان (از طریق TrendForce) می گویند انتظار می رود فروش لپ تاپ در سال آینده 4.9 درصد رشد کند و به 183 میلیون دستگاه در سراسر جهان برسد. گذشته از بهبود شرایط سیاسی و اقتصادی در ایالات متحده، پایان عمر ویندوز 10 محرک اصلی این افزایش فروش خواهد بود، به خصوص که نهادهای تجاری به دنبال ارتقای دستگاه های خود برای ایمن ماندن و به روز ماندن هستند.

این گزارش با آنچه برخی از تولیدکنندگان سخت‌افزار می‌گویند مغایرت دارد: رایانه‌های شخصی با هوش مصنوعی، مانند لپ‌تاپ‌های مجهز به بازوی، فشار زیادی ایجاد کرده و سهم زیادی از بازار را در صنعت رایانه‌های شخصی به خود اختصاص خواهند داد. TrendFroce تأکید کرد: «تاثیر نوت‌بوک‌های یکپارچه هوش مصنوعی در بازار کلی در حال حاضر محدود است».

از زمان معرفی تراشه‌هایی با قابلیت‌های هوش مصنوعی، این موضوع در چند ماه گذشته همچنان صادق بوده است. IDC Research در ماه سپتامبر اعلام کرد که مردم رایانه‌های شخصی هوش مصنوعی را نه به خاطر قابلیت‌های پردازش عصبی روی دستگاه خود، بلکه به این دلیل که آن‌ها در دسترس هستند، خریداری می‌کنند. حتی رایانه‌های شخصی Copilot+ مایکروسافت کمتر از 10 درصد از محموله‌ها را در سه ماهه سوم سال 2024 به خود اختصاص داده است. با این وجود، محققان بر این باورند که نوت‌بوک‌های هوش مصنوعی نفوذ آهسته اما پیوسته‌ای به بازار خواهند داشت، به خصوص که سازندگان آنها را در هر لپ‌تاپی که عرضه می‌کنند ادغام می‌کنند.

سال 2024 دقیقاً سال خوبی برای بازار لپ تاپ نبوده است. اگرچه پیش‌بینی می‌شود که محموله‌ها تا پایان دسامبر 3.9 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته باشد و به 174 میلیون دستگاه برسد، بازار تجاری به دلیل اخراج‌های جهانی و بی‌ثباتی سیاسی رشد محدودی داشت. از سوی دیگر، تقاضای مصرف‌کننده لپ‌تاپ عمدتاً ناشی از تبلیغات بوده و باعث فروش لپ‌تاپ‌های سطح پایه می‌شود.

TrendForce می‌گوید فروش نوت‌بوک‌های مصرف‌کننده در سال آینده به 3 درصد کاهش می‌یابد، اما شاهد فروش بیشتر در مدل‌های سطح بالا با حاشیه بهتر است. این احتمالاً درست است زیرا انویدیا آماده است تا پردازنده‌های گرافیکی سری RTX 50 خود را برای رایانه‌های رومیزی و لپ‌تاپ در اوایل سال 2025 راه‌اندازی کند. علاوه بر این، انتظار می‌رود فروش کروم‌بوک نیز تا 8 درصد رشد کند، در درجه اول زمانی که ژاپن طرح GIGA School 2.0 خود را راه‌اندازی کرد. هدف از ارائه یک لپ تاپ برای هر کودک در کشور است.

با این حال، هنوز در مورد ریاست‌جمهوری ترامپ تردید وجود دارد، به‌ویژه که بسیاری بیم دارند که دولت او تعرفه‌هایی وضع کند که می‌تواند تقاضا را در ایالات متحده خفه کند، به‌ویژه که رقیب آسیای شرقی هنوز حدود ۸۹ درصد از تولید جهانی لپ‌تاپ را در اختیار دارد. در حالی که برخی از تولیدکنندگان چین را به مقصد کشورهای دوست‌تری مانند ویتنام و مکزیک ترک می‌کنند، راه‌اندازی تولید و تدارکات در یک کشور جدید به زمان نیاز دارد، بنابراین هرگونه تغییر سیاست ناگهانی می‌تواند بازار را شوکه کند و در نتیجه رشد پیش‌بینی‌شده بازار لپ‌تاپ را تغییر دهد.

منبع:tomshardware

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *